Change pack
Cornerstone Mar 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 6⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 6 = 38

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 210 in the ratio 2:4:1

    Answer: 60, 120 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 17, 16

    Answer: 14.333333333333

Tuesday 13 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 5⁄6

    Answer: 53⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 11 = 61

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 11cm

    Answer: 16.28cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 1:3:2

    Answer: 24, 72 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 10, 17, 40, 33, 44, 28, 35

    Answer: 29.1

Wednesday 14 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 3⁄8

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 12 = 38

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 4cm

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 2:3

    Answer: 22 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 19, 8, 2, 12

    Answer: 11.2

Thursday 15 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄10 + 5⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 57

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 1:3

    Answer: 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 18, 27, 9, 15, 45, 38, 38

    Answer: 27.8

Friday 16 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 1⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 14 = 42

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 4cm

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 1:2

    Answer: 32 and 64
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 11, 41, 20, 35, 10, 50, 10

    Answer: 23.6