Change pack
Cornerstone Mar 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 1⁄4

    Answer: 23⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 33

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 8cm

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Share 78 in the ratio 1:2

    Answer: 26 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 20, 20, 15, 23, 6, 30

    Answer: 20.9

Tuesday 20 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄12 + 2⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 50

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:2

    Answer: 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 16, 7, 13

    Answer: 9.75

Wednesday 21 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 5⁄7

    Answer: 75⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 14 = 70

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Share 54 in the ratio 1:2

    Answer: 18 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 41, 29, 32, 34, 47, 29

    Answer: 34.1

Thursday 22 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 20 = 10

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 1:4

    Answer: 15 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 18, 37, 36, 38, 16

    Answer: 27.3

Friday 23 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 2⁄7

    Answer: 51⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 74

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 4cm

    Answer: 7.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 51 in the ratio 1:2

    Answer: 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 12, 4, 4, 19

    Answer: 9