Change pack
Cornerstone Mar 26 - Apr 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 3⁄8

    Answer: 47⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 15 = 9

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 10cm

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 1:2:1

    Answer: 52, 104 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 9, 3, 9

    Answer: 10

Tuesday 27 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 14 = 26

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 85 in the ratio 1:3:1

    Answer: 17, 51 and 17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 46, 28, 19, 38, 50, 7, 22

    Answer: 27

Wednesday 28 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄10 + 6⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 12 = 40

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 253 in the ratio 3:4:4

    Answer: 69, 92 and 92
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 25, 33, 10, 46, 31

    Answer: 26.7

Thursday 29 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 4⁄8

    Answer: 13⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 12 = 79

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 190 in the ratio 1:2:2

    Answer: 38, 76 and 76
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 6, 6

    Answer: 5

Friday 30 March 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 3⁄4

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 17 = 71

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 3:3:2

    Answer: 42, 42 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 2, 11, 10, 19

    Answer: 11.4