Change pack
Cornerstone Apr 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 2⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 12 = 62

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 9cm

    Answer: 10.82cm
  4. 4. Ratio

    Share 28 in the ratio 1:3

    Answer: 7 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 22, 44, 46, 11, 17

    Answer: 24.7

Tuesday 3 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 4⁄7

    Answer: 31⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 16 = 44

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 6cm

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 77 in the ratio 4:3

    Answer: 44 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 10, 5, 20, 4

    Answer: 10.6

Wednesday 4 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄4

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 18

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 5cm

    Answer: 10.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 300 in the ratio 2:1:2

    Answer: 120, 60 and 120
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 48, 23, 35, 40, 26, 33, 32

    Answer: 32.1

Thursday 5 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 24

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 4:2:3

    Answer: 80, 40 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 12, 10, 11

    Answer: 11

Friday 6 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 5⁄8

    Answer: 23⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 21

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 7cm

    Answer: 9.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:2:1

    Answer: 15, 30 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 20, 15

    Answer: 16