Change pack
Cornerstone Apr 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 1⁄8

    Answer: 31⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 66

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 12cm

    Answer: 16.28cm
  4. 4. Ratio

    Divide 100 in the ratio 1:2:1

    Answer: 25, 50 and 25
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 4, 5

    Answer: 9

Tuesday 10 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 2⁄4

    Answer: 15⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 9 = 33

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 176 in the ratio 1:2:1

    Answer: 44, 88 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 12, 15, 14

    Answer: 11

Wednesday 11 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 3⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 17 = 15

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 11cm

    Answer: 16.28cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:3:1

    Answer: 12, 36 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 18, 30, 19, 32, 11

    Answer: 26.7

Thursday 12 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 3⁄6

    Answer: 13⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 12 = 66

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 2:3:2

    Answer: 28, 42 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 27, 41, 26, 43, 46

    Answer: 37.2

Friday 13 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 6cm

    Answer: 6.71cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 2:4:1

    Answer: 40, 80 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 19, 15

    Answer: 13