Change pack
Cornerstone Apr 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄10 + 5⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 15 = 25

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 11cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 3:4

    Answer: 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 19, 15, 9

    Answer: 11.25

Tuesday 17 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄8 + 3⁄6

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 5 = 29

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 84 in the ratio 4:3

    Answer: 48 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 20, 30, 14, 9, 43, 48, 10

    Answer: 22.6

Wednesday 18 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 2⁄4

    Answer: 4⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 9 = 72

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 49 in the ratio 4:3

    Answer: 28 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 18, 48, 11, 41, 40, 49, 27

    Answer: 33.4

Thursday 19 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 1⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 11

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 13cm

    Answer: 13.34cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 4:3

    Answer: 24 and 18
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 18, 17, 11, 4

    Answer: 11.2

Friday 20 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 2⁄3

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 11 = 33

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 76 in the ratio 1:3

    Answer: 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 6, 25, 5, 46, 39, 13, 33

    Answer: 27.1