Change pack
Cornerstone Apr 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 2⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 11 = 69

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 7cm

    Answer: 9.9cm
  4. 4. Ratio

    Share 18 in the ratio 1:2

    Answer: 6 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 22, 23, 18, 26, 33

    Answer: 24.5

Tuesday 24 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄11 + 3⁄11

    Answer: 6⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 5 = 31

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 260 in the ratio 2:2:1

    Answer: 104, 104 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 15, 16, 8

    Answer: 14.25

Wednesday 25 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 6⁄7

    Answer: 45⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 40

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 145 in the ratio 1:3:1

    Answer: 29, 87 and 29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 29, 25, 21, 21, 31, 23

    Answer: 23

Thursday 26 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄9 + 1⁄9

    Answer: 4⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 9 = 37

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 14cm

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Divide 170 in the ratio 3:3:4

    Answer: 51, 51 and 68
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 32, 25, 19, 29, 33, 5, 43

    Answer: 25.4

Friday 27 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 2⁄3

    Answer: 37⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 14 = 16

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 1:4:3

    Answer: 20, 80 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 12, 3

    Answer: 7.6666666666667