Change pack
Cornerstone Apr 30 - May 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 April 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 1⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 9 = 58

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:3:2

    Answer: 14, 42 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 21, 9, 48, 9, 15, 34

    Answer: 23.1

Tuesday 1 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 3⁄7

    Answer: 22⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 5 = 60

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 11cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 117 in the ratio 4:4:1

    Answer: 52, 52 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 15, 13, 12, 20, 38

    Answer: 22.5

Wednesday 2 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄11 + 4⁄11

    Answer: 5⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 10 = 23

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 110 in the ratio 3:3:4

    Answer: 33, 33 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 41, 35, 23, 7, 47, 41

    Answer: 29.4

Thursday 3 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 45

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 14cm

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 1:2:1

    Answer: 40, 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 6, 4

    Answer: 4.3333333333333

Friday 4 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄4

    Answer: 27⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 3 = 48

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 14cm

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 3:2

    Answer: 54 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 39, 42, 32, 34, 12, 30, 47

    Answer: 34.4