Change pack
Cornerstone May 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄11 + 2⁄11

    Answer: 4⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 55

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 24 in the ratio 3:1

    Answer: 18 and 6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 8, 21, 34, 18, 47, 25, 13

    Answer: 27

Tuesday 8 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄11 + 3⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 35

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 1:3

    Answer: 20 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 21, 19, 8, 36, 14, 13, 47

    Answer: 24

Wednesday 9 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 7⁄8

    Answer: 11⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 7 = 29

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 4cm

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 3:2

    Answer: 45 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 10, 11

    Answer: 13

Thursday 10 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 5⁄6

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 15 = 75

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 2:3

    Answer: 22 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 18, 4, 2

    Answer: 6.5

Friday 11 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄10 + 1⁄10

    Answer: 3⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 4 = 44

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 9cm

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 3:1

    Answer: 54 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 15, 42, 47, 5, 13, 5, 26

    Answer: 22.8