Change pack
Cornerstone May 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 2

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 14cm

    Answer: 17.8cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 4:1:2

    Answer: 72, 18 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 30, 19, 40, 14, 12, 42

    Answer: 26.4

Tuesday 15 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄3

    Answer: 17⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 47

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 240 in the ratio 1:2:1

    Answer: 60, 120 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 17, 20

    Answer: 15

Wednesday 16 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄12 + 10⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 4 = 58

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 8cm

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 3:1:2

    Answer: 45, 15 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 13, 3, 4

    Answer: 6

Thursday 17 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 5⁄8

    Answer: 49⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = 25

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 1:3:3

    Answer: 22, 66 and 66
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 7, 29, 30, 17, 42, 27, 24

    Answer: 25.3

Friday 18 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 1⁄6

    Answer: 19⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 20 = -8

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 174 in the ratio 1:4:1

    Answer: 29, 116 and 29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 32, 15, 40, 10, 36

    Answer: 28