Change pack
Cornerstone May 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 2⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 7

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 4:1:4

    Answer: 40, 10 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 11, 9, 11

    Answer: 12.75

Tuesday 22 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 2⁄6

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 16 = 26

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 1:3:1

    Answer: 16, 48 and 16
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 4, 16, 2, 14

    Answer: 8.4

Wednesday 23 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄8 + 4⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 7 = 73

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 3:3:1

    Answer: 72, 72 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 49, 23, 36, 19, 41, 9, 19

    Answer: 29.6

Thursday 24 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 2⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 8 = 24

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 40 in the ratio 1:3

    Answer: 10 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 11, 19, 5, 3

    Answer: 8.4

Friday 25 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 4⁄6

    Answer: 37⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 19 = 17

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 102 in the ratio 1:2

    Answer: 34 and 68
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 45, 28, 29, 42, 22, 20, 22

    Answer: 31.5