Change pack
Cornerstone May 28 - Jun 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 1⁄3

    Answer: 19⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 6 = 34

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 4:1

    Answer: 56 and 14
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 11, 17, 7, 18

    Answer: 12.2

Tuesday 29 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄11 + 2⁄11

    Answer: 5⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 20 = 34

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 4:1

    Answer: 28 and 7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 15, 47, 6, 22, 29

    Answer: 21.7

Wednesday 30 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄10 + 2⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 16 = 74

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 48 in the ratio 3:1

    Answer: 36 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 8, 49, 18, 47, 32, 13

    Answer: 29

Thursday 31 May 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄5

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 49

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 6cm

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 54 in the ratio 2:1

    Answer: 36 and 18
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 18, 5, 11, 6

    Answer: 10.8

Friday 1 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 1⁄4

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 24

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 2:1

    Answer: 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 11, 39, 47, 45, 46, 17

    Answer: 32.4