Change pack
Cornerstone Jun 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄7 + 2⁄4

    Answer: 19⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 14 = 84

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 104 in the ratio 3:2:3

    Answer: 39, 26 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 13, 32, 26, 6, 46

    Answer: 22

Tuesday 5 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄11 + 1⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 8 = 52

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 10cm

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 1:2:1

    Answer: 22, 44 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 18, 19, 19

    Answer: 15.25

Wednesday 6 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 108

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 3:3:2

    Answer: 78, 78 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 9, 20, 9, 11

    Answer: 13.4

Thursday 7 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 3⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 90

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 11cm

    Answer: 14.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 234 in the ratio 2:3:4

    Answer: 52, 78 and 104
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 18, 45, 31, 40, 7, 11, 20

    Answer: 26.3

Friday 8 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄10 + 2⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 9 = 24

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 4cm

    Answer: 7.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 198 in the ratio 4:4:1

    Answer: 88, 88 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 18, 46, 5, 20, 15, 16, 40

    Answer: 24.9