Change pack
Cornerstone Jun 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄10 + 3⁄10

    Answer: 2⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 4 = 31

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 4:2:1

    Answer: 56, 28 and 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 37, 36, 31, 46, 20

    Answer: 31

Tuesday 12 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 2⁄6

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 8 = 44

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 12cm

    Answer: 13.89cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:1:2

    Answer: 21, 21 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 34, 31, 32, 38, 7, 35, 35

    Answer: 27.5

Wednesday 13 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 1⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 7 = 28

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 1:1:2

    Answer: 20, 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 12, 3, 5, 11

    Answer: 9

Thursday 14 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄10 + 1⁄10

    Answer: 1⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 17 = 18

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 8cm

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 1:3

    Answer: 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 35, 30, 11, 7, 25, 50

    Answer: 24.1

Friday 15 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 1⁄4

    Answer: 21⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 5 = 50

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 11cm

    Answer: 16.28cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:4

    Answer: 6 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 17, 4, 4

    Answer: 11