Change pack
Cornerstone Jun 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 6⁄7

    Answer: 45⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 15 = 9

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 51 in the ratio 1:2

    Answer: 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 20, 49, 5, 28, 28, 21

    Answer: 23.9

Tuesday 19 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄10 + 1⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 13

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 49 in the ratio 4:3

    Answer: 28 and 21
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 11, 15

    Answer: 9.3333333333333

Wednesday 20 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 2⁄3

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 26

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 9cm

    Answer: 14.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 2:3

    Answer: 24 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 23, 48, 46, 23, 10

    Answer: 32

Thursday 21 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄11 + 2⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 16 = -6

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 3:4

    Answer: 15 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 11, 17, 3

    Answer: 12

Friday 22 June 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 3⁄7

    Answer: 25⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 18 = 73

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 14cm

    Answer: 17.8cm
  4. 4. Ratio

    Share 15 in the ratio 2:1

    Answer: 10 and 5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 13, 2, 2, 4

    Answer: 6.2