Change pack
Cornerstone Jul 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 25

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 7cm

    Answer: 9.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 52 in the ratio 1:2:1

    Answer: 13, 26 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 13, 33, 33, 28, 25

    Answer: 23.2

Tuesday 3 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 1⁄3

    Answer: 13⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 12 = 18

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 147 in the ratio 2:3:2

    Answer: 42, 63 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 3, 14

    Answer: 11.333333333333

Wednesday 4 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 2⁄3

    Answer: 19⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 40

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 4:1

    Answer: 28 and 7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 46, 30, 25, 47, 7, 34

    Answer: 28.6

Thursday 5 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 1⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 7 = 37

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 4cm

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 1:2

    Answer: 14 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 20, 13, 11

    Answer: 13.5

Friday 6 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 3⁄6

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 4 = 16

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 3:2

    Answer: 18 and 12
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 6, 11, 3

    Answer: 5.75