Change pack
Cornerstone Jul 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 1⁄3

    Answer: 11⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 6 = 39

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 95 in the ratio 3:2

    Answer: 57 and 38
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 16, 9, 16, 13

    Answer: 14.6

Tuesday 10 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 1⁄5

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 11 = 32

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 8cm

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 3:1

    Answer: 27 and 9
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 18, 19

    Answer: 13.333333333333

Wednesday 11 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 100

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 1:4

    Answer: 11 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 33, 43, 50, 8, 19, 48, 30

    Answer: 33

Thursday 12 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 2⁄5

    Answer: 21⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 16 = 23

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 8cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 57 in the ratio 2:1

    Answer: 38 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 35, 21, 38, 13, 46

    Answer: 27.3

Friday 13 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄10 + 1⁄10

    Answer: 3⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 3 = 45

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 2:3

    Answer: 26 and 39
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 9, 19, 15, 18

    Answer: 16