Change pack
Cornerstone Jul 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 2⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 57

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 1:1:2

    Answer: 32, 32 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 19, 19

    Answer: 18

Tuesday 17 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 3⁄4

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 75

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 4:3:1

    Answer: 108, 81 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 26, 17, 31, 13, 39, 45, 32

    Answer: 26

Wednesday 18 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 9 = 21

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 4cm

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 3:1:2

    Answer: 39, 13 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 37, 15, 32, 42, 24

    Answer: 29.8

Thursday 19 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄12 + 3⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 5 = 43

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 1:2:3

    Answer: 19, 38 and 57
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 16, 10

    Answer: 9.3333333333333

Friday 20 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 3⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 27

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 9cm

    Answer: 10.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 1:2:2

    Answer: 44, 88 and 88
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 24, 7, 37, 24, 8, 40

    Answer: 21.6