Change pack
Cornerstone Jul 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄8 + 3⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 9 = 33

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 2:1:1

    Answer: 64, 32 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 37, 13, 38, 38, 22

    Answer: 29.2

Tuesday 24 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 4⁄9

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 9

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 3:4

    Answer: 15 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 18, 5

    Answer: 9.3333333333333

Wednesday 25 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄8

    Answer: 11⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 11 = 47

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 5cm

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Share 78 in the ratio 2:1

    Answer: 52 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 26, 16, 49, 48, 49, 22, 49

    Answer: 36.4

Thursday 26 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄6 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 25

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 2:1

    Answer: 72 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 9, 17, 50, 5, 24, 23

    Answer: 20.7

Friday 27 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 7⁄8

    Answer: 11⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 6 = 14

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 14cm

    Answer: 16.12cm
  4. 4. Ratio

    Share 120 in the ratio 2:1

    Answer: 80 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 16, 7, 17

    Answer: 12.5