Change pack
Cornerstone Jul 30 - Aug 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄12 + 1⁄12

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 47

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 10cm

    Answer: 12.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 24 in the ratio 2:1

    Answer: 16 and 8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 46, 23, 7, 26, 22, 24

    Answer: 22.4

Tuesday 31 July 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 2⁄6

    Answer: 11⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = 22

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 1:4

    Answer: 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 10, 11

    Answer: 13.333333333333

Wednesday 1 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 6⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 5 = 38

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 1:4:1

    Answer: 30, 120 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 14, 12, 20, 41, 32, 50, 24

    Answer: 28.6

Thursday 2 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄8

    Answer: 9⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 14

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 4cm

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 4:1:4

    Answer: 48, 12 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 35, 46, 21, 8, 42, 35, 9

    Answer: 25.8

Friday 3 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 13 = 5

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 242 in the ratio 4:3:4

    Answer: 88, 66 and 88
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 8, 7, 11, 10

    Answer: 8.6