Change pack
Cornerstone Aug 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄11 + 3⁄11

    Answer: 5⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 14 = 36

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 4:3

    Answer: 20 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 6, 12, 7, 3

    Answer: 8

Tuesday 7 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 3⁄7

    Answer: 29⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 20 = 0

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 4cm

    Answer: 12.65cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 3:2

    Answer: 42 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 33, 27, 39, 48, 43, 44

    Answer: 40.1

Wednesday 8 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 1⁄3

    Answer: 11⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 19 = 37

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 4:1

    Answer: 24 and 6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 17, 46, 13, 30, 33, 18

    Answer: 27.9

Thursday 9 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄10 + 1⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 29

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:4

    Answer: 12 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 17, 4, 19, 6

    Answer: 9.6

Friday 10 August 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 29

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 9cm

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 2:1

    Answer: 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 16, 3, 11, 4

    Answer: 9.4