Change pack
Cornerstone Sep 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄10 + 1⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 10 = 34

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 2:1

    Answer: 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 2, 11

    Answer: 9.6666666666667

Tuesday 4 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 1⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 8 = 80

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 200 in the ratio 3:3:2

    Answer: 75, 75 and 50
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 27, 5, 14, 38, 46, 46

    Answer: 32.1

Wednesday 5 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 2⁄7

    Answer: 19⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 5 = 7

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 5cm

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 189 in the ratio 2:2:3

    Answer: 54, 54 and 81
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 12, 16

    Answer: 15.666666666667

Thursday 6 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄11 + 4⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 24

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 6cm

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 252 in the ratio 4:2:3

    Answer: 112, 56 and 84
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 11, 10, 4

    Answer: 11.25

Friday 7 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 2⁄5

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 7 = 28

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 5cm

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 130 in the ratio 2:1:2

    Answer: 52, 26 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 12, 30, 45, 37, 13

    Answer: 24.8