Change pack
Cornerstone Sep 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 1⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 5

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 11cm

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 1:2:1

    Answer: 52, 104 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 14, 16

    Answer: 13.666666666667

Tuesday 11 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 6⁄8

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 14 = 38

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 4:3:1

    Answer: 56, 42 and 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 11, 17, 34, 24, 46, 24, 38

    Answer: 29.3

Wednesday 12 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 2⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 7 = 37

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 8cm

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Divide 209 in the ratio 4:3:4

    Answer: 76, 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 30, 12, 49, 14, 15

    Answer: 27

Thursday 13 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 6 = 19

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 91 in the ratio 1:3:3

    Answer: 13, 39 and 39
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 16, 5, 16

    Answer: 12.5

Friday 14 September 2018

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 3⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 13 = 3

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 64 in the ratio 3:1

    Answer: 48 and 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 5, 48, 26, 12, 16, 44, 28

    Answer: 26.1