Change pack
Cornerstone Nov 30 - Dec 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 November 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 13 + 14

    Answer: 712
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 11

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 13cm

    Answer: 17.69cm
  4. 4. Ratio

    Share 95 in the ratio 3:2

    Answer: 57 and 38
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 10, 13

    Answer: 14

Tuesday 1 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 811 + 211

    Answer: 1011
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 26

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 6cm

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 1:4

    Answer: 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 19, 13, 5, 4

    Answer: 11.6

Wednesday 2 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 26 + 57

    Answer: 2221
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 10 = 43

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 119 in the ratio 4:3

    Answer: 68 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 11, 7, 5, 7

    Answer: 8.4

Thursday 3 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 19 + 79

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 16 = 0

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 4:1

    Answer: 48 and 12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 22, 23, 48, 12, 6, 33

    Answer: 27.4

Friday 4 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 47 + 17

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 20 = -6

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:2:4

    Answer: 18, 36 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 13, 16

    Answer: 12.666666666667