Change pack
Cornerstone Dec 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 56 + 37

    Answer: 5342
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 8 = 78

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 8cm

    Answer: 8.54cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:3

    Answer: 9 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 9, 14, 43, 35, 6, 17, 35

    Answer: 22

Tuesday 22 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 37 + 17

    Answer: 47
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 11 = 32

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 3:2

    Answer: 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 10, 42, 7, 24, 16, 13

    Answer: 18.6

Wednesday 23 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 26 + 38

    Answer: 1724
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 6 = 114

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 12cm

    Answer: 13.89cm
  4. 4. Ratio

    Share 25 in the ratio 3:2

    Answer: 15 and 10
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 2, 20, 15

    Answer: 11.75

Thursday 24 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 48 + 23

    Answer: 76
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 13 = 67

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 1:1:2

    Answer: 28, 28 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 7, 27, 13, 18, 40, 16, 48

    Answer: 24.9

Friday 25 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 59 + 39

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 6 = 28

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 3:2:3

    Answer: 42, 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 8, 7, 19, 4

    Answer: 11.2