Change pack
Cornerstone Dec 28 - Jan 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 49 + 39

    Answer: 79
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 8 = 97

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 3:1:4

    Answer: 42, 14 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 18, 15, 43, 23, 17

    Answer: 21.5

Tuesday 29 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 24 + 28

    Answer: 34
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 5 = 29

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 15cm

    Answer: 18.03cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 1:3:3

    Answer: 15, 45 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 13, 17, 12

    Answer: 15

Wednesday 30 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 67 + 35

    Answer: 5135
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 6 = 56

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 1:4:4

    Answer: 16, 64 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 5, 17

    Answer: 13.333333333333

Thursday 31 December 2020

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 27 + 27

    Answer: 47
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 8 = 22

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 6cm

    Answer: 6.71cm
  4. 4. Ratio

    Divide 203 in the ratio 4:1:2

    Answer: 116, 29 and 58
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 24, 22, 32, 32, 17, 47, 8

    Answer: 26.8

Friday 1 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + 26

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 26

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 7cm

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 119 in the ratio 4:1:2

    Answer: 68, 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 8, 11

    Answer: 13