Change pack
Cornerstone Jan 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 36 + 16

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 14 = 32

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:2:1

    Answer: 24, 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 2, 17

    Answer: 12.666666666667

Tuesday 19 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 16 + 45

    Answer: 2930
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 48

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 1:4:2

    Answer: 28, 112 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 47, 29, 5, 25, 49, 18, 19

    Answer: 25.4

Wednesday 20 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 710 + 110

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 12 = 51

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 171 in the ratio 4:3:2

    Answer: 76, 57 and 38
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 3, 13

    Answer: 11.333333333333

Thursday 21 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 47 + 23

    Answer: 2621
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 5 = 17

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 7cm

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 133 in the ratio 3:1:3

    Answer: 57, 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 21, 46, 7, 41, 14

    Answer: 29.2

Friday 22 January 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 46 + 16

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 13 = 31

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 261 in the ratio 4:2:3

    Answer: 116, 58 and 87
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 20, 46, 34, 12, 47, 14

    Answer: 28.4