Change pack
Cornerstone Feb 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 111 + 311

    Answer: 411
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 13 = 25

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 2:1

    Answer: 28 and 14
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 15, 7

    Answer: 12.666666666667

Tuesday 2 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 78

    Answer: 138
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 14 = 38

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 6cm

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 102 in the ratio 1:2

    Answer: 34 and 68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 18, 12

    Answer: 14.666666666667

Wednesday 3 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 16 + 46

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 13 = 51

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 4:3

    Answer: 40 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 49, 24, 35, 46, 29

    Answer: 36.3

Thursday 4 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 812 + 312

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 8 = 32

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 119 in the ratio 1:4:2

    Answer: 17, 68 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 20, 12, 16

    Answer: 13.5

Friday 5 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 36 + 47

    Answer: 1514
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 13 = 35

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 14cm

    Answer: 18.44cm
  4. 4. Ratio

    Divide 161 in the ratio 2:3:2

    Answer: 46, 69 and 46
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 26, 24, 20, 23, 29, 12, 11

    Answer: 22.5