Change pack
Cornerstone Feb 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 39 + 39

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 13 = 77

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 11cm

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 3:2

    Answer: 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 18, 41, 31, 13, 8, 37, 42

    Answer: 26.8

Tuesday 16 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 14 + 67

    Answer: 3128
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 7 = 8

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 133 in the ratio 3:4

    Answer: 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 50, 38, 7, 34, 24, 12, 41

    Answer: 28.5

Wednesday 17 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 111 + 911

    Answer: 1011
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 5 = 30

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 4cm

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:2

    Answer: 12 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 4, 9, 6

    Answer: 6.5

Thursday 18 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 210 + 510

    Answer: 710
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 35

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 120 in the ratio 1:2

    Answer: 40 and 80
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 2, 11, 14, 19

    Answer: 10

Friday 19 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 46 + 34

    Answer: 1712
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 13 = 35

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 48 in the ratio 1:2

    Answer: 16 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 25, 35, 27, 41, 17, 27, 21

    Answer: 28.4