Change pack
Cornerstone Feb 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 25

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 4 = 40

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 11cm

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 2:3

    Answer: 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 37, 44, 27, 32, 12

    Answer: 26.7

Tuesday 23 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 16 + 24

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 19 = 17

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 2:1

    Answer: 30 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 5, 9, 18, 3

    Answer: 9.2

Wednesday 24 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 14 + 23

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 12 = 16

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 1:1:2

    Answer: 52, 52 and 104
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 8, 21, 19, 33, 35, 31

    Answer: 26.1

Thursday 25 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + 26

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 11 = 29

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 4cm

    Answer: 7.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 132 in the ratio 3:1:2

    Answer: 66, 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 19, 14, 5, 13

    Answer: 12.6

Friday 26 February 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 26 + 45

    Answer: 1715
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 69

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 3:1:2

    Answer: 54, 18 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 14, 7, 11

    Answer: 9.25