Change pack
Cornerstone Mar 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 79 + 19

    Answer: 89
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 7 = 17

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 330 in the ratio 4:3:4

    Answer: 120, 90 and 120
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 20, 12

    Answer: 11.333333333333

Tuesday 2 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 25 + 78

    Answer: 5140
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 13 = 11

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 7cm

    Answer: 13.89cm
  4. 4. Ratio

    Divide 130 in the ratio 2:2:1

    Answer: 52, 52 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 15, 8, 2, 19

    Answer: 9.8

Wednesday 3 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 112 + 1012

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 13 = 61

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 330 in the ratio 4:4:3

    Answer: 120, 120 and 90
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 17, 40, 37, 19, 15, 32, 20

    Answer: 23.1

Thursday 4 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 212 + 212

    Answer: 13
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 4 = 64

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 64 in the ratio 1:3

    Answer: 16 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 17, 2

    Answer: 13

Friday 5 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 23

    Answer: 1712
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 12 = 72

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 10cm

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 32 in the ratio 3:1

    Answer: 24 and 8
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 14, 22, 33, 18, 40

    Answer: 26.8