Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 436 + 406

    Answer: 436 + 406 = 842
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x + 5x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (10, 10) and (13, 14)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:10:12

    Answer: 4:5:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 9, 16, 8, 12

    Answer: 9.8

Tuesday 9 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    4000

    Answer: 4 × 103
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(3x + 7)

    Answer: 15x + 35
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 3cm

    Answer: 28.27cm²
  4. 4. Ratio

    Find 51% of 391

    Answer: 199.41
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 6, 42, 21, 27, 37, 41

    Answer: 26.4

Wednesday 10 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1012 + 112

    Answer: 1112
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(6x + 5)

    Answer: 18x + 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 13cm

    Answer: 132.73cm²
  4. 4. Ratio

    Find 34% of 403

    Answer: 137.02
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 25, 33, 50, 5, 32

    Answer: 25.2

Thursday 11 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 208, 274, and 98

    Answer: 580
  2. 2. Algebra

    Factorise: 25x + 10

    Answer: 5(5x + 2)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 9.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:12

    Answer: 5:3:6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 41, 12, 15, 40, 39

    Answer: 29

Friday 12 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 93 + 89

    Answer: 93 + 89 = 182
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x + 6x

    Answer: 14x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 55.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:6:4

    Answer: 4:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 3, 19, 20

    Answer: 12.25