Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 83 + 52

    Answer: 83 + 52 = 135
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 27

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 14cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:9

    Answer: 2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 8, 15, 38, 45, 38, 22

    Answer: 28.4

Tuesday 16 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 304 + 796

    Answer: 304 + 796 = 1100
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 9, 19, 29, 39, ...

    Answer: 49
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 52

    Answer: 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 33, 26, 45, 27, 9

    Answer: 31.7

Wednesday 17 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 37 + 27

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 2x

    Answer: x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 20cm

    Answer: 314.16cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 10:20

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 26, 28, 20, 6, 18

    Answer: 22

Thursday 18 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 210 + 310

    Answer: 12
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 5x + 6y + 8x + 6y

    Answer: 13x + 12y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 57.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 163

    Answer: 81.5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 9, 13, 11, 19

    Answer: 13.8

Friday 19 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 56 + 17

    Answer: 4142
  2. 2. Algebra

    Factorise: 10x + 14

    Answer: 2(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 15cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 21:9

    Answer: 7:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 26, 25, 50, 11, 40, 17, 23

    Answer: 26.3