Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    20000

    Answer: 2 × 104
  2. 2. Algebra

    Expand: 6(5x + 4)

    Answer: 30x + 24
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:15

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 44, 49, 25, 32, 36, 37

    Answer: 36.1

Tuesday 23 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    450000

    Answer: 4.5 × 105
  2. 2. Algebra

    Expand: 2(x + 2)

    Answer: 2x + 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, hypotenuse = 18.4cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:18

    Answer: 1:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 12, 14, 9

    Answer: 12.75

Wednesday 24 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -31 + (12)

    Answer: -19
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 7 = 21

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 10.4cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:24:16

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 40, 98, 117, 81, 67, 55

    Answer: 77

Thursday 25 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 26 + 16

    Answer: 12
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 8x

    Answer: 2x(3x + 4)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:24:8

    Answer: 3:6:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Friday 26 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 120, 232, and 110

    Answer: 462
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 5, 10, 20, 40, ...

    Answer: 80
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 6cm

    Answer: 113.cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:18:12

    Answer: 5:6:4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 37, 14, 17, 37

    Answer: 23