Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 14 + 13

    Answer: 712
  2. 2. Algebra

    Solve: 9x = 81

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:18:18

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 7, 11, 16, 15

    Answer: 10.8

Tuesday 30 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 234, 219, and 85

    Answer: 538
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 9x

    Answer: 3x(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 9cm. Calculate the angle

    Answer: 55.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:10:12

    Answer: 6:5:6
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 4 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 31 March 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 48 + 67

    Answer: 48 + 67 = 115
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 8 = 15

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:16

    Answer: 3:2:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 31, 44, 25, 11, 10, 34, 5

    Answer: 23.6

Thursday 1 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 105, 297, and 120

    Answer: 522
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 11 = 23

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (2, 4) and (6, 9)

    Answer: 6.4
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:25

    Answer: 4:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 710

Friday 2 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 81

    Answer: 58 + 81 = 139
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 18

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 8cm

    Answer: 8.54cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:21

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 8, 34, 28, 26, 11

    Answer: 24.5