Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 53 + 98

    Answer: 53 + 98 = 151
  2. 2. Algebra

    Expand: 9(x + 3)

    Answer: 9x + 27
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 11cm

    Answer: 12.08cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:18:12

    Answer: 3:3:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 3, 11, 2, 18

    Answer: 10.2

Tuesday 6 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 32 + ? = 175

    Answer: 143
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 6x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, hypotenuse = 14.cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:15:12

    Answer: 4:5:4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 17, 4

    Answer: 8.3333333333333

Wednesday 7 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 64 + 61

    Answer: 64 + 61 = 125
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 2y + 4x + 4y

    Answer: 7x + 6y
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 24cm
  4. 4. Ratio

    Find 19% of 314

    Answer: 59.66
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 61, 76, 110, 97, 42, 94

    Answer: 68

Thursday 8 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 60 + 69

    Answer: 60 + 69 = 129
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 12, calculate y when x = 3

    Answer: y = 39
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 21cm

    Answer: 346.36cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:6

    Answer: 4:4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 43, 15, 22, 35, 5, 7, 49

    Answer: 23.6

Friday 9 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 15

    Answer: 1920
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 6 = 13

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 7.cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 16% of 85

    Answer: 13.6
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 2 on a fair die?

    Answer: 16