Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 189, 212, and 139

    Answer: 540
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(5x + 8)

    Answer: 25x + 40
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 13cm

    Answer: 132.73cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:12

    Answer: 2:1:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 24, 48, 58, 54, 50, 34

    Answer: 34

Tuesday 13 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 33 + 90

    Answer: 33 + 90 = 123
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 6x

    Answer: 13x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:20

    Answer: 3:4:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Wednesday 14 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 36

    Answer: 45 + 36 = 81
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 14 = 17

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 18cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 118

    Answer: 29.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 55, 35, 39, 66, 50, 59

    Answer: 31

Thursday 15 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 65 + ? = 175

    Answer: 110
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 8y + 6x + 3y

    Answer: 9x + 11y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 60.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:21

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 5, 18

    Answer: 9

Friday 16 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 28 + 28

    Answer: 12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 65

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 10.4cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 104

    Answer: 10.4
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 18, 20, 7, 10

    Answer: 14.2