Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 69 + 98

    Answer: 69 + 98 = 167
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 48

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:16

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 16, 11, 6, 3

    Answer: 11

Tuesday 20 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 858 + 202

    Answer: 858 + 202 = 1060
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 120

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 40.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 192

    Answer: 19.2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 62, 97, 96, 50, 87, 64

    Answer: 47

Wednesday 21 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 88 + 29

    Answer: 88 + 29 = 117
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 3

    Answer: y = 27
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 16cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:15

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 5, 9, 20

    Answer: 12.5

Thursday 22 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 241 + 672

    Answer: 241 + 672 = 913
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 17, 22, 27, 32, ...

    Answer: 37
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 36°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:21

    Answer: 5:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 14, 10

    Answer: 10

Friday 23 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 15

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 4, 8, 16, ...

    Answer: 32
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 21.2cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 99

    Answer: 9.9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 46, 20, 29, 19, 16, 23

    Answer: 22.7