Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 27 + 51

    Answer: 27 + 51 = 78
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 12

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, hypotenuse = 9.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:18

    Answer: 1:1:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 94, 60, 41, 88, 82, 47

    Answer: 53

Tuesday 27 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 602 + 973

    Answer: 602 + 973 = 1575
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 18

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 26.6°
  4. 4. Ratio

    Find 74% of 128

    Answer: 94.72
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 24, 20, 41, 44, 43

    Answer: 24

Wednesday 28 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 44.05 + 43.08

    Answer: 44.05 + 43.08 = 87.13
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 4x

    Answer: 2x(3x + 2)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:24:24

    Answer: 5:6:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 3, 10, 10

    Answer: 8

Thursday 29 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 83 + 31

    Answer: 83 + 31 = 114
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 13

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 52% of 330

    Answer: 171.6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 50, 47, 16, 32, 50, 22

    Answer: 32.1

Friday 30 April 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 34

    Answer: 32 + 34 = 66
  2. 2. Algebra

    Simplify: 3x + 8x

    Answer: 11x
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 8cm

    Answer: 12.81cm
  4. 4. Ratio

    Find 20% of 213

    Answer: 42.6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 37, 33, 45, 47, 12, 37, 15

    Answer: 34.1