Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    90000000

    Answer: 9 × 107
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 13 = 31

    Answer: x = 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 44% of 246

    Answer: 108.24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 11, 13, 18

    Answer: 15.25

Tuesday 4 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 80 + ? = 194

    Answer: 114
  2. 2. Algebra

    Factorise: 21x + 24

    Answer: 3(7x + 8)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, hypotenuse = 17.3cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 175

    Answer: 17.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 17, 23, 32, 32, 48

    Answer: 28.2

Wednesday 5 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 90 + 47

    Answer: 90 + 47 = 137
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 11, calculate y when x = 4

    Answer: y = 75
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 21cm

    Answer: 346.36cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 67

    Answer: 16.75
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 6 on a fair die?

    Answer: 16

Thursday 6 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 147 + 504

    Answer: 147 + 504 = 651
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 10 = 3x + 4

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 6.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 101

    Answer: 25.25
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 2, 9, 18, 16

    Answer: 11.4

Friday 7 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 32 + 96

    Answer: 32 + 96 = 128
  2. 2. Algebra

    Factorise: 20x + 35

    Answer: 5(4x + 7)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 19cm

    Answer: 283.53cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 15:18

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 11, 11, 5, 30, 17

    Answer: 17.5