Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 51 + ? = 126

    Answer: 75
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 72

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (6, 10) and (9, 14)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:15

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 3 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 11 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    600000

    Answer: 6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: 20x + 8

    Answer: 4(5x + 2)
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 157

    Answer: 78.5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 42, 34, 31, 46, 46

    Answer: 35.3

Wednesday 12 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 15 + 34

    Answer: 1920
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 5, 15, 25, 35, ...

    Answer: 45
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 15cm

    Answer: 176.71cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 70

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 88, 50, 20, 72, 75, 47

    Answer: 68

Thursday 13 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 58 + 36

    Answer: 58 + 36 = 94
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 4, 16, 64, 256, ...

    Answer: 1024
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 20:16

    Answer: 5:4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 30, 17, 25, 23, 27

    Answer: 13

Friday 14 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    800000

    Answer: 8 × 105
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 2x + 5y + 8x + 5y

    Answer: 10x + 10y
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Find 24% of 310

    Answer: 74.4
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 811