Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 72 + ? = 105

    Answer: 33
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 4x

    Answer: 4x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:12

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 8, 41, 17, 39, 38

    Answer: 32

Tuesday 18 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 81 + ? = 121

    Answer: 40
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 50.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:6:12

    Answer: 3:1:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 96, 30, 38, 100, 33, 108

    Answer: 78

Wednesday 19 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 42 + 50

    Answer: 42 + 50 = 92
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x + 14

    Answer: 2(3x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Find 66% of 444

    Answer: 293.04
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 3, 4, 18

    Answer: 10.25

Thursday 20 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 76 + ? = 142

    Answer: 66
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 3 = 18

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 39.8°
  4. 4. Ratio

    Find 36% of 75

    Answer: 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 27, 34, 34, 41, 22, 35

    Answer: 29.4

Friday 21 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: -5 + 7

    Answer: 2
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 40

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (2, 5) and (7, 13)

    Answer: 9.43
  4. 4. Ratio

    Find 71% of 293

    Answer: 208.03
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 4, 7, 6, 11

    Answer: 9.4