Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 52 + 31

    Answer: 52 + 31 = 83
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 6 = 26

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 8cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 9:15

    Answer: 3:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 27, 29, 18, 22, 23

    Answer: 11

Tuesday 25 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 782 + 283

    Answer: 782 + 283 = 1065
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 48.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 74

    Answer: 37
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 30, 94, 100, 54, 34, 89

    Answer: 70

Wednesday 26 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 15 + 15

    Answer: 25
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 3x + 2y + 5x + 3y

    Answer: 8x + 5y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 13.9cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 144

    Answer: 72
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 310

Thursday 27 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 289 + 746

    Answer: 289 + 746 = 1035
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 2x

    Answer: 9x
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 12cm and 9cm at right angles

    Answer: 36cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:20

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 20, 34, 13, 13, 39

    Answer: 26

Friday 28 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 47 + ? = 116

    Answer: 69
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 2

    Answer: y = 8
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:10

    Answer: 4:1
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 35, 20, 30, 18, 18

    Answer: 17