Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 May 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 71 + ? = 106

    Answer: 35
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 18, 22, 26, 30, ...

    Answer: 34
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (2, 1) and (7, 9)

    Answer: 9.43
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:24

    Answer: 1:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of getting heads when flipping a fair coin?

    Answer: 12

Tuesday 1 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 735 + 207

    Answer: 735 + 207 = 942
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 5x + 2y + 7x + 4y

    Answer: 12x + 6y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 51.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 32:16

    Answer: 2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 12, 10, 40, 38, 28

    Answer: 28

Wednesday 2 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 712 + 112

    Answer: 23
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 42

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 35:10

    Answer: 7:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 16, 47, 43, 43, 33, 5

    Answer: 28.1

Thursday 3 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 34 + 15

    Answer: 1920
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 4 = 9

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 7cm and 15cm

    Answer: 52.5cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:14

    Answer: 4:7
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 5, 6

    Answer: 7.3333333333333

Friday 4 June 2021

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 31 + ? = 190

    Answer: 159
  2. 2. Algebra

    Expand: 8(x + 3)

    Answer: 8x + 24
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Find 28% of 125

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 36, 8, 23, 19, 38

    Answer: 26.7