Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 92 + 70

    Answer: 92 + 70 = 162
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 8 = x + 44

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:4

    Answer: 3:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 24, 22, 17, 17, 5, 35, 50

    Answer: 24.5

Tuesday 21 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 79 + ? = 124

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(5x + 2)

    Answer: 25x + 10
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 54.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:6:12

    Answer: 3:1:2
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 2, 17, 13, 3

    Answer: 8

Wednesday 22 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 99 + 28

    Answer: 99 + 28 = 127
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:12

    Answer: 2:3:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 36, 22, 29, 9, 28

    Answer: 27

Thursday 23 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 60 + ? = 163

    Answer: 103
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 11 = 20

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 34.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:6:12

    Answer: 5:2:4
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Friday 24 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 49 + ? = 130

    Answer: 81
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 6

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 15cm

    Answer: 176.71cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 76

    Answer: 19
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 42, 15, 35, 16, 23

    Answer: 27