Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 61 + 97

    Answer: 61 + 97 = 158
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 17, 24, 31, 38, ...

    Answer: 45
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 7cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 89

    Answer: 22.25
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 27, 25, 36, 22, 11

    Answer: 25

Tuesday 28 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 30 + 39

    Answer: 30 + 39 = 69
  2. 2. Algebra

    Simplify: 2x + 7x

    Answer: 9x
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 28:24

    Answer: 7:6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 14, 15

    Answer: 10.666666666667

Wednesday 29 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 31 + ? = 107

    Answer: 76
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 11, calculate y when x = 4

    Answer: y = 75
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 41.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8:24

    Answer: 1:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 23, 79, 65, 62, 50, 96

    Answer: 73

Thursday 30 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 225 + 165

    Answer: 225 + 165 = 390
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 36

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 19.8cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6:15

    Answer: 2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 54, 63, 53, 24, 64, 33

    Answer: 40

Friday 31 March 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 53 + 32

    Answer: 53 + 32 = 85
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 15

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 5cm

    Answer: 6.4cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:30

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 13, 11, 19, 14, 29

    Answer: 18