Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 51 + ? = 155

    Answer: 104
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 5, 10, 20, 40, ...

    Answer: 80
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (7, 4) and (10, 8)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:9:15

    Answer: 2:3:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 66, 36, 26, 65, 29, 37

    Answer: 40

Tuesday 4 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 958 + 701

    Answer: 958 + 701 = 1659
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 5x + 3y + 2x + 6y

    Answer: 7x + 9y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 38.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 25% of 166

    Answer: 41.5
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 5 on a fair die?

    Answer: 16

Wednesday 5 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    50000

    Answer: 5 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: 12x + 15

    Answer: 3(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 4cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 25:30

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 67, 112, 32, 32, 59, 68

    Answer: 80

Thursday 6 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 67 + 35

    Answer: 5135
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 2 = 22

    Answer: x = 20
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 32.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 25:30

    Answer: 5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 25, 44, 21, 6, 13, 21

    Answer: 24.1

Friday 7 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 77 + 55

    Answer: 77 + 55 = 132
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 16

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 9cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 62

    Answer: 31
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 5, 27, 17, 24, 20

    Answer: 22