Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 56 + 78

    Answer: 4124
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x + 3x

    Answer: 10x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 5.8cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 25:20

    Answer: 5:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 51, 77, 68, 59, 89, 34

    Answer: 55

Tuesday 11 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 95 + 74

    Answer: 95 + 74 = 169
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 9, 27, 81, ...

    Answer: 243
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 13cm. Calculate the angle

    Answer: 42.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 24:9

    Answer: 8:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 8, 14

    Answer: 9.6666666666667

Wednesday 12 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 298 + 338

    Answer: 298 + 338 = 636
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 9x

    Answer: x(4x + 9)
  3. 3. Geometry

    Find the area of a circle with radius 9cm

    Answer: 254.47cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 195

    Answer: 97.5
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 35, 34, 16, 9, 8

    Answer: 27

Thursday 13 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 43 + 70

    Answer: 43 + 70 = 113
  2. 2. Algebra

    For y = x³, find y when x = 4

    Answer: y = 64
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 16cm

    Answer: 201.06cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 40:35

    Answer: 8:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 35, 12, 44, 40, 5

    Answer: 28

Friday 14 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 53 + 76

    Answer: 53 + 76 = 129
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 14 = 26

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 63.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:20:12

    Answer: 5:5:3
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 17, 2, 12, 4

    Answer: 9.2