Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 44 + ? = 184

    Answer: 140
  2. 2. Algebra

    Simplify: 6x + 6x

    Answer: 12x
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, hypotenuse = 16.2cm. Find the angle

    Answer: 60° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:8:16

    Answer: 3:1:2
  5. 5. Statistics

    What is the probability of rolling a 1 on a fair die?

    Answer: 16

Tuesday 18 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 800 + 786

    Answer: 800 + 786 = 1586
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 9 = 28

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, hypotenuse = 12.7cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Find 56% of 406

    Answer: 227.36
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 30, 17, 24, 27, 23

    Answer: 13

Wednesday 19 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 78 + 70

    Answer: 78 + 70 = 148
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 8y + 7x + 5y

    Answer: 13x + 13y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:12

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the range of: 24, 92, 40, 97, 26, 98

    Answer: 74

Thursday 20 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 652 + 588

    Answer: 652 + 588 = 1240
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 6, 18, 54, 162, ...

    Answer: 486
  3. 3. Geometry

    Opposite = 7cm, hypotenuse = 14cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:15:12

    Answer: 6:5:4
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 18, 23, 12, 16, 16

    Answer: 11

Friday 21 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 85 + 94

    Answer: 85 + 94 = 179
  2. 2. Algebra

    Solve: x + 11 = 25

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Opposite = 8cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 21.8°
  4. 4. Ratio

    Find 78% of 413

    Answer: 322.14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 27, 40, 50, 44, 19, 18, 34

    Answer: 32.3