Change pack
Cornerstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 46

    Answer: 25 + 46 = 71
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 4x + 4y + 3x + 6y

    Answer: 7x + 10y
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 14cm

    Answer: 153.94cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 134

    Answer: 67
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 25

Tuesday 25 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 94 + ? = 196

    Answer: 102
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 5, 8, 11, 14, ...

    Answer: 17
  3. 3. Geometry

    Opposite = 6cm, hypotenuse = 8.5cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 49

    Answer: 4.9
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 13, 10, 16, 16, 6

    Answer: 10

Wednesday 26 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2 × 7

    Answer: 14
  2. 2. Algebra

    Expand: 3(x + 6)

    Answer: 3x + 18
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 18cm. Calculate the angle

    Answer: 29.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 50% of 154

    Answer: 77
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 31, 16, 28, 30, 24

    Answer: 15

Thursday 27 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 51 + ? = 108

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x = 12

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 30° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 12:18

    Answer: 2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 9, 22, 15, 31, 12, 48

    Answer: 23.3

Friday 28 April 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 298, 101, and 126

    Answer: 525
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x = 22

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Opposite = 5cm, hypotenuse = 7.cm. Find the angle

    Answer: 45° (approximately)
  4. 4. Ratio

    Calculate 10% of 134

    Answer: 13.4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 35, 48, 12, 16, 23, 36

    Answer: 28.6